Bankalas 2008

Bankalas 2008 avlöpte som vanligt i gott väder med störtskur och hagel en timme efter att gästerna lämnat platsen. Vilket de gjorde lite fortare än brukligt. Månne viss EM-match i fotboll kan ha inverkat.
    Även detta år kunde det konstateras att det byggs med stor variation. Smalspår varvades med normalspår, N-skala med HO, O och ännu större skalor. Roligt var också tunga besök från både Danmark och Norge. Nedan ett axplock av bilder.

Grusvagn från NKlJ. Byggare Tomas Persson från Västerås.

Stig Bergström från MMJK och GMJS bygger stort i O:an. Här ett BLHJ-lok.

Smått i smått. Östgötskt smalspår i skala N. Byggare: Mats Liljegren.

Steinar Jeppestöl bygger fantastiska lok. En hel hoper hade han med sig. Norskt förståss.

Svein R Rasmussen driver bolag Skaladesign i Norge. Specialitet: lokomotorer eller "skiftetraktor" som det heter paa norsk.

Norsk modul av högsta klass. Vi kommer att tänka på John Allen.

Etsare Göran Olsson från Lysekil visade upp en motorvagn.

En annan fabrikant, Heljan, har kommit långt på sitt F-lok.

Och ytterligare en fabrikör. Olle Frykmo bygger oftast i N-skalan så de här sakerna är rena grovsmidet för honom. Flakmoppar i skala HO. Vi såg många få något nostalgiskt i blicken inför dessa objekt.

Kliniker är populärt. Årets tema var trädbyggnad. Anders Bondesson visar för intresserade åskådare att det är egentligen inte är så svårt.

Mästerbyggare Nilsson från Malmö visade upp sitt senaste verk, tillika kalasets garanterat yngsta.

Lottdragning genomfördes på sedvanligt sätt. Här försöker Bosse Hammarling (US Hobby) förgäves övertala en lottvinnare att välja hans vinstbidrag.

Och så den obligatoriska gruppbilden. Den 30:e faktiskt.