Bankalas 2022

Så var det då dags för ett traditionellt Bankalas, åter i juni, åter lördag vecka 24. Pandemin känns bortglömd men har lämnat efter sig ett stort behov av att träffa likasinnande. Vädret var som alltid bra med lite regn natten innan - bara för att påminna om hur det skulle kunna vara - men under dagen var det fint som vanligt om än lite blåsigt. Flera försäljare hade bekymmer med ned- och bortblåsta detaljer. Apropå försäljare så var de fler än vanligt och det tycker vi är trevligt. Det är alltid roligt att få titta och "klämma" på saker innan köp. Här kommer ett litet axplock.

Dekaler och etsat var på plats...

... liksom Rimbo Grande... ...och Björn Larsson från Karlstad. Som aldrig gjort en anmälan men som kommer varje år ändå, oftast först.

MJ-Hobbyexperten med Tony Wallin var med för första gången. Trevligt.

Som vanligt var det gott om modeller. De flesta skalor och spårvidder var representerade men även byggnader och båtar.

Från Sveriges kulturella mittpunkt - ja Dalarna, alltså - kom Anders Palm med Ångcentralen i Rättvik, ett B-lok och en SWB-personvagn.

Mats Dahlström kommer varje år med ett nytt fordon med ljud, alltid lite mindre än förra året. Vi förstår inte hur han får till det.

Föreningens egne Lasse Lundgren kom med ett nästan färdigt K7-lok. Baserat på en J-loksplåt från från VVA, vad vi förstår...

En smalspårig Gp-maskin från Martin Göth.

Triss i ess-B. Bengt Nylén har byggt Sb på tre olika sätt. Från vänster 1306 från SMJs byggsasts, därefter 1307 och 1308 från Hans Larssons byggsats men med egna chassin. Nu saknas bara 1309 och -10.

Tobbe Holmberg har bestämda uppfattningar om skala men har lite svårt att bestämma sig för spårvidd. En lösning är att ställa en normalspårig Os på en smalspårig Q37p.

En låda smågodis från P-O Helgesson. Skyltar och bikupor.

Ett Ölandståg med väderkvarn och allt. Byggare Rickard Borglund.

En bromodul (och byggnader) från Hans Richert. Längst idag.

Lavbyggnad vid Saga schakt, Kärrgruvan. Byggare Claes Mattisson som meddelar att det är ganska knepigt att bygga icke-rätvinkliga saker.

Leif Öhlander från Västerås hade med sig en dubbelmodul, bland annat den här med vägfärja. Mycket charmigt och med bland de bästa figurer vi sett. Kommer att tänka på Jan Lööf och hans serieböcker av någon anledning. Allt i HO om någon undrar.

Den tradionella gruppbilden var i år tvungen att delas upp på två för att objektiv och tillgång till öppna fönster inte tillät annat. Och solen hade börjat steka så det blev många kisande ögon.

På det lika traditionsenliga lotteriet var Ammi var som vanligt lotteridrottning... ...och Evelina Asp och Claes Mattisson hanterade vinstutdelningen.