Kalasbilder 1

Nästa sida >>

R/K-Modell (Rune Ljungströmer & Kurt Kling från Säffle) tog fram en nätt byggsats av bl.a. SJ litt Öb men fanns på marknaden alldeles för kort tid. Tredje intressent var Roland Ewerman, här till vänster i samspråk med Kurt. Specialitéten var drivningar och lokomotorer.


Så här såg det ut på 80-talet innan modellerna flyttade in i Kvarstadsrummet. Lok och vagnar i långa rader uppställda på Pecospår. Betraktarna heter Willy Forsström, Norrköping och Knut Svensson, Växjö.

Trogna gäster: Otto Berg von Linde och Björn Söderberg från SMJ med "rör" innehållande trädbyggsats. Mellan dem Per Lindgren.
Stig Johansson (MRW) kontemplerar. Stig har en mycket komplett hemmabana som då och då synts i Allt om Hobby.
Rutger Friberg med hustru Susanna. Fotot är inte från ett Bankalas utan från en trettondagskörning. Utöver Bankalas har vi, under vinterhalvåret, "come-togethers" kring Allhelgona och Trettonhelg. Dessa träffar riktar sig mot klubbens egna och inbjudna och är mer informella. Där finns inte plats för så många eftersom vi inte kan vara utomhus, men de är mycket välkomna och ger plats för både bygge och körning.
    Rutger, alltid en attraktion, ses på Bankalas i olika roller: Som korvgrillande MRW-medlem, som elektronikföreläsare eller som försäljare av begagnade Kibrikåkar.
Och vad är det man säljer här nu då...
    Uppmärksamheten är total kring bakluckor och campingbord. Trenden går mot allt "snabbare affärer", intresset mojnar fram på dagen när man bunkrat vad man behöver för att klara byggsäsongen.
    Det finns de som unnar sig en kort semester efter kalaset, men många blir så inspirerade att de drar hem direkt och sätter igång.


Bord, duka dig... Men ibland kan det kännas som när katten fått för mycket mat på tallriken. Han vet inte var han skall börja.

Men, vad nu? Inte kör väl han modelljärnväg...?
Eller han. Men se det gör han. Meccanopojken Myrdal är diggare. I sin självbiografi beskriver Jan hur han ombord på MS Kungsholm på väg till Amerika med sina berömda föräldrar fick tiden att gå genom att drömma om spårplaner. MJ-intresset har suttit i sedan dess.
    Fotot är från en Bokmässa där Jan höll en föreläsning för undertecknad om världen och de små tågens roll i denna.

Nästa sida >>